top of page
tallinn-2413270_1280.jpg

By, Kultur og Slott: Baltisk hovedstadstur

Tallinn, Riga og Vilnius 
+
matopplevelse 

By, kultur og slott: Baltisk hovedstadstur

Reisefakta

Dato:                      17.04.-24.04.2024

Pris:                        23.490 NOK i dobeltrom (+ 1.000 NOK dersom du ikke har fordelskort fra                                                                       Stavanger Aftenblad)

                               26.490 NOK i enkeltrom

Påmeldingsfrist:    16.01.2024

Overnatting på komfortable 3* og 4* Hoteller

- 2 netter i Tallinn på Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel eller lignende

- 3 netter i Riga på Wellton Hotel Riga & Spa eller lignende

- 2 netter i Vilnius på Artis Centrum Hotel eller lignende

Måltider

7x frokost

6x tre retters lunsj inkl kaffe/te

7x tre retters middag inkl kaffe/te

Prisen inkluderer

- Norsktalende reiseleder under hele turen (fra/til Stavanger)

- Engelsktalende turleder under hele turen (fra Tallinn till Vilnius)

- Lokale engelsktalende guider under sightseeingen

- turbuss under hele turen

- alle overnattinger

- alle måltider

- alle nevnte utflukter inkludert inngangspenger

Prisen inkluderer ikke

-Drikkevarer

-Tips

-Personlige utgifter

-Eventuelt ekstra som ikke er nevnt

-Obligatorisk reiseforsikring

-Enkeltromstillegg 7 netter: 3000 NOK

Her finner du detaljerte reiseruten og all viktig informasjon. I dokumentet finner du også all informasjon om innreise, helse og visum.

Sikre deg plass på denne uforglemmelige reisen

Om Baltikum

Oppdag den fortryllende lokket til de baltiske statene – Estland, Latvia og Litauen – hvor tidløs sjarm møter moderne liv. Fordyp deg i et billedvev av rik kulturarv, utsmykket med middelalderarkitektur, pittoreske landskap og en varm omfavnelse av innovasjon. Oppdag de baltiske skattene, en trio av nasjoner som sømløst blander tradisjon med fremgang, og tilbyr en fengslende opplevelse for hver reisende.​

Hva venter deg...

Reisen din til det vakre Baltikum begynner i dag. Tidlig om morgenen møter du resten av reisefølget og reiselederen Claudia på Sola flyplass. Vi sjekker inn sammen og flyr så til Tallinn via København. Når vi ankommer Tallinn, venter bussen og tar oss til vårt sentralt beliggende hotell i byen.

17 april

18 april

I dag har vi to flotte turer. Men først etter en skikkelig styrking ved frokosten.

 

Først av alt oppdager vi Vilnius under en bytur.

Vilnius, hovedstaden i Litauen ble grunnlagt i 1323 da storhertug Gediminas bygde et slott der, i dag en livlig by med en av de eldste og mest sjarmerende gamlebyene i Europa. Den fantastiske arkitektoniske blandingen av gotisk, renessanse- og barokkstil gjør dette til en fantastisk by å utforske. Under en sightseeingtur vil vi besøke gamlebyen, som er inkludert på UNESCOs verdensarvliste. Besøk katedralen og katedralplassen og gå forbi Gediminas Avenue, parlamentet og presidentpalasset, Vilnius universitet og rådhus. Vi fortsett å gå i trange gamle gater, besøk St. Annas kirke - en perle av gotisk arkitektur, Gates of Dawn og St. Peter-Paul Church.

La oss spise noe:

Legendarisk ost DŽIUGAS – Tid til å smake, tid til å sette pris på! Med en munnfull DŽIUGAS stopper tiden nesten mens du nyter den rene nytelsen av smaken. Det er den typen sensasjon du bare vil snakke om og dele med venner. Det er jevn kremet og velsmakende styrke balansert av lette fruktige/florale overtoner. Dette er signaturen som ligger til grunn for all DŽIUGAS-ost, men langs de forskjellige modningsfasene tilbyr den overraskende forskjellige smaksvariasjoner.

På ettermiddagen tar vi en tur med buss og kjører til det vakre Trakai-slottet på kort tid.

 

Trakai, den tidligere hovedstaden i Litauen, som ligger på en øy midt i en innsjø. Slottet i rød murstein fra 1300-tallet huser nå kunstmuseet. Slottene i Trakai er de mest kjente verkene innen defensiv arkitektur i Litauen. Gamlebyen i Trakai, som inkluderer slottene på øya og halvøya, omgitt av innsjøer, er en av de mest imponerende og mest pittoreske stedene i Europa. Her bor fortsatt en liten nasjonal minoritet av karaitter, som ble hentet fra Krim av den litauiske storhertugen Vytautas.

 

Etter hjemkomsten nyter vi en deilig, siste middag sammen.

19 april

Hei Riga! Etter en solid frokost dro vi avgårde. Vi besøker Rundale Palace, som vi når etter omtrent en og en halv times kjøring.

Rundale Palace, det mest storslåtte mesterverket innen barokkarkitektur i de baltiske statene, ligger i en avstand på 80 km fra Riga. Den ble bygget i første del av 1700-tallet av den italienske arkitekten F. B. Rastrelli, barokkgeniet fra Italia som skapte mange av St. Petersburgs fineste bygninger, inkludert Vinterpalasset. Det profesjonelt renoverte palassinteriøret er dekorert med autentiske 1700-tallsmøbler, malerier og porselen. De mest imponerende er Golden Hall, White Hall og soverommet til hertugen av Kurland Johan Ernst Biron. Palasset har også en vakker park i fransk stil.

Vi kjører så videre og over grensen til Litauen. Reisen til Vilnius tar ca. 3 timer.

Vi overnatter på det sentralt beliggende hotellet i Vilnius og spiser middag der. Tiden frem til da er på fritiden.

Dag 4buddy-bears-riga.jpg
Dag 5 Jurmala.jpeg

20 april

I dag handler alt om den vakre latviske hovedstaden Riga. Etter en deilig og oppkvikkende frokost kan vi sette i gang.

Under gådelen av turen vil du nyte skjønnheten til den gamle hansabyen, mens du spaserer gjennom de brosteinsbelagte, pittoreske gatene i gamlebyen. I Gamle Riga vil du se Dome-katedralen som kan skilte med et av verdens største pipeorgler, Peterskirken med storslått utsikt over byen fra tårnet, de gamle Gildehusene, Svenskeporten, det arkitektoniske ensemblet Three Brothers, St. Jakobs kirke, parlamentshuset, gamle Riga slott, og se de mange fantastisk restaurerte bygningene, som nå huser koselige restauranter, kafeer, barer og suvenirbutikker.

Under byturen i Riga stopper vi for å nyte Riga svart balsam (~ 40 min)

Det eneste stedet i Riga hvor den beste oppskriften, kombinert med magiske suvenirer, sjokoladeprodukter og interiør tilbyr besøkende å gjøre en reise inn i fortiden. Den moderne historien til baren "Riga Black Magic" flettes sammen med historien til "Riga Black Balsam" og dens skaper, Abraham Kunze, legemidlene på 1700-tallet. Det var hans ekstrakt av helbredende urter som fikk spesiell popularitet blant byfolk og ansett for å være universalmiddelet for alle sykdommer. Det kan være slik at den eldgamle apotekeren, der Abraham Kunze har utviklet hemmeligheten bak sin eliksir, lå her, i kjelleren til den moderne baren "Riga Black Magic". Det kan være slik at konfekten fylt med "Riga Black Balsam", sjokolade og kaffe, glaserte plommer og nøtter kunne kjøpes her for lenge siden. For alt man vet .... sjarmen til gamle legender kommer fra det faktum at de blir skapt under inspirasjon, og fortsatt påvirker oss gjennom tidene og provoserer ønsket om å se og smake ...

 

Vi skal også besøke Riga sentralmarked med smaksprøver på lokale produkter.

Den 28. desember 1922 vedtok Riga bystyre å bygge et nytt matvaremarked i sentrum. For dette formålet signerte bymyndigheten en avtale med regjeringen om å kjøpe Zeppelin-hangarene som ble forlatt av den tyske keiserens hær i den vestlige latviske regionen Aktuelle (nær Vaiņode). Så Zeppelin-hangarer blir et landemerke i Riga for både riganere og byens utenlandske gjester. Det var tenkt å bygge totalt fem paviljonger, hvorav den største (5000m2) var beregnet for engroshandel og dressing av kjøtt, men de fire mindre (2592 m2 hver) - for detaljhandel. Den første paviljongen ble designet for kjøtt , den andre for meieri- og kjøttprodukter, den tredje - for brød, frukt, ulike matvarer og fjærfe, men den fjerde - utelukkende for fisk. Markedets arkitektur viser en viss innflytelse fra elementer i den moderne stilen, så vel som fra førkrigstidens nyklassisisme. Noen historiske detaljer av fasader representerer en tolkning av Art Deco-stilen. Selv om handelsplasser i alle bygningene er ordnet i ett plan, tillater utformingen av paviljongene også en plassering i to plan. Siden 1930 kan Rigans være stolte av å ha Europas største og mest oppdaterte marked i byen sin. Bønder er alltid glade for å ta med produktene sine hit. I 1998 ble markedets territorium, som var en del av det historiske sentrum av Riga, inkludert på UNESCOs verdensarvliste.

Her skal vi alle ha en sjanse til å smake på forskjellige produkter – fisk, kjøtt, brød, forskjellige søtsaker og så videre.

Beleilig plassert mellom fiske- og grønnsakspaviljongene i Riga Central Market, Silkites un Dillites har ingrediensene for hånden, og serverer nyfanget fisk, ål og lamprey samt andre spesialiteter. Med rundt 531 km kystlinje har Latvia en sterk fisketradisjon, og fiskeretter har en fremtredende plass i det latviske kjøkkenet. Bare se ved siden av den travle fiskepaviljongen for å få en idé; røkt karpe og makrell, sardiner eller brisling i olje og gelérøyk. "Sild og dill" gir en flott introduksjon til den fiskeaktige siden av latvisk mat med en utmerket beliggenhet.

Etter en lang dag i Riga går vi tilbake til hotellet sent på ettermiddagen og nyter middagen.

21 april

Fordi Riga er så vakkert og har så mye å tilby, tilbringer vi denne morgenen i hjertet av byen igjen. Vi skal gjøre en Ølsmaking på lokalt bryggeri Labietis.

Ølsmaking er en dybdeinnføring i 3-6 forskjellige øl. Stilartenes historie og opprinnelse, råvarers spesifisitet, smaksstruktur, matchende retter og introduksjon til ølkritikk – hvert av ølene som inngår i smakingen vil bli diskutert på en underholdende måte. Med valgfrie vannpauser og passende snacks vil arrangementet vare i opptil to timer. Ølverdenen er mye mer mangfoldig enn lys og mørk. Som en del av smakingen vil du lære litt om ølstiler og historiske regioner, samt utvide smaksløkene dine. Det er ganske sannsynlig at du vil oppdage en ølstil du liker, samt hvilke du foretrekker å unngå i fremtiden. Ølverdenen er så rik at det ikke finnes noen som ikke liker noe øl. Det viktigste er å finne din egen.

Etter en ølsmaking ville ikke lunsj skade. Deretter tar vi veien til Jurmala.

 

Jurmala er stedet for å nyte havbris, sol, natur, arkitektur og kulturliv. Det har 150 år gamle feriestedstradisjoner og har blitt det største feriestedet i Baltikum. Utseendet til Jurmala siden 1800-tallet har vært preget av sin trearkitektur, bygninger i hyttestil og feriesentre. Romantiske gater og trehytter omgitt av furutrær skaper også i dag visjonen om gamle dager.

Vi har ikke noe spesielt program for tiden i Jurmala. Bare kos deg: Spaser langs Jomas Street - den mest populære gangveien med sine mange små restauranter og diverse underholdning. Besøk byens hvite sandstrandområde, som fortsatt er det største trekkplasteret til Jurmala.

Vi er tilbake på hotellet vårt i Riga for å spise middag. Vi vil bo her igjen.

22 april

Etter frokost sjekker vi ut av hotellet vårt i Tallinn. La oss ikke bare si farvel til vår første hovedstad, men også til Estland. I dag drar vi sørover til Latvia.

En av de mest pittoreske byene i Latvia - Sigulda, ofte kalt det latviske Sveits, ligger omtrent 50 km fra Riga i Gauja-elvedalen, i Gauja nasjonalpark. Opplev en ekte eim av middelalderen, en tid med romantiske legender, slott og heltefigurer, og besøk ruinene fra det 13. århundre og Crusader Castle og Kropotkins palass fra 1800-tallet i utkanten av Sigulda. Med buss vil du reise ned i elvedalen, nyte landskapet og turen til sandsteinsgrottene på den gamle elvebredden.

Turaida Museum Reserve ligger også i Gauja nasjonalpark og kun en kort kjøretur unna. Vi tar en titt på dette etterpå sammen med vår lokale guide.

Turaida Museum Reserve er det historiske sentrum av Turaida og består av arkeologiske, historiske og kunstmonumenter som forteller oss om hendelsene som har funnet sted siden det 11. århundre. Turaida-slottet, som er et middelaldersk arkitektonisk monument, ligger på Turaida-slottshaugen. Kirkehaugen er et eldgammelt sted for kirke og gravplass. Turaida kirke, en av de eldste trekirkene bygget av lokale landlige håndverkere, ligger her. Her ble det opprettet en gravplass for den første døpte Liivs. Under et gammelt lindetre er den legendariske graven til Roze som minnes en jente som ofret seg selv i kjærlighetens navn.

På ettermiddagen kjører vi til Riga til vårt sentralt beliggende hotell, hvor vi spiser middag sammen.

23 april

Etter frokost på hotellet starter dagens program, som handler om Estlands hovedstad Tallinn. Første punkt på programmet er en bytur som varer i ca 3 timer.

Tallinn, en pittoresk gammel by, der hele distrikter dateres tilbake til middelalderen. Vi vil besøke gamlebyen med sine sjarmerende trange gater og vakre kjøpmannshus som eksemplifiserer det beste av gotisk arkitektur. Turen inkluderer Toompea-slottet, kuppelkirken fra 1200-tallet, den russisk-ortodokse katedralen til Alexander Nevskij fra 1800-tallet, rådhusplassen fra 1400-tallet, det gamle lauget som ble bygget for å feire Tallinns medlemskap i Hanseatic League, og St. Olafs kirke.

 

Etter en deilig lunsj står noe spesielt på agendaen: vi besøker en tradisjonell marsipanfabrikk.

 

Allerede for hundre år siden kom folk fra nær og fjern for å beundre vinduer i Maiasmokk. Eventyrverdener av roser og prinsesser laget av marsipan festet hjerterytmen til både små og store, og uansett rikdom hadde alle råd til den skjønnheten. I dag kan du se et pariserhjul på vinduet til Maiasmokk, som igjen er et av de mest forseggjorte i byen. I Marsipanrommet til Maiasmokk kan du lære marsipanmaling under veiledning av en profesjonell marsipanmaler og forme en morsom marsipanfigur etter dine ønsker. Ifølge legenden er Tallinn fødestedet til marsipan der den ble solgt til kunder allerede i middelalderen som et middel mot kjærlighetssorg. Som for hundrevis av år siden tilberedes den manuelt i kafeen Maiasmokk under besøkendes øyne i historiske former.

 

Ettermiddagen er fri å nyte. Nyt byens kjas og mas med en varm kaffe, rusle langs de vakre gatene eller besøk et av de mange museene. Om kvelden møtes vi på hotellet til middag. Overnatting på hotellet igjen.

Reisen vår nærmer seg slutten. Etter frokost, blir vi hentet fra hotellet og flyr tilbake til Stavanger via København. Det var en flott tid sammen!

24 april
 

Dag 3- Turaida.jpg

Inkludert flyreiser

Stavanger - Tallinn  & Vilnius - Stavanger

17 april SK1875 Stavanger – København 09:50 -11:00

                SK 1786 København – Tallinn 12:40 – 15:10

24 april SK 745 Vilnius – København 11:10 – 11:40

                SK 1872 København – Stavanger 14:05 – 15:15   

 

Economy Class - Ett stykke bagasje med 23 kg inkludert

Her finner du detaljerte reiseruten og all viktig informasjon. I dokumentet finner du også all informasjon om innreise, helse og visum.

Du kan gjøre en bindende bestilling av reisen her.

Ikke den rette turen for deg? Eller bare feil datoer? Fortell oss hvordan drømmereisen din til Baltikum skal se ut.

Du kan også ta en titt på våre individuelle baltiske reiser - reise enten med sjåfør eller med din egen leiebil.

Latvia-Riga houses

Baltikum

Ring oss

Skriv oss

Følg oss

Åpningstider

Mandag - Torsdag:   9:00 - 15:30

Fredag:                    9:00 - 15:00

 

Og etter avtale

også utenom åpningstidene

  • Pinterest
  • Instagram
  • Facebook
bottom of page