top of page
  • Forfatterens bildeClaudia Grobe

På safari med barn?

Helt sikkert! Og i løpet av de neste minuttene vil du lære alt du trenger å vite om hvorfor du definitivt kan dra på safari med barna dine og hvordan du kan planlegge hele eventyret fornuftig.


Noen tips for å planlegge en tur:


1. Planlegg reisen din fremover.

Gjør passet klart - for dere alle. På mange turer trenger alle familiemedlemmer, også de yngste, pass. Gyldigheten på barnas pass er ofte ikke så lang. Derfor er det også viktig å være oppmerksom på utløpsdatoene.


Vaksinasjon er et krav i mange land. En dobbel vaksinasjon betyr for eksempel at du må starte tidlig nok for å få full beskyttelse.


2. Velg reisemålet ditt med omhu

Afrika er ikke bare Afrika. Det er så mange forskjellige destinasjoner på kontinentet. De mest populære og best utviklede safaridestinasjonene er definitivt Namibia og Sør-Afrika i sør og Kenya og Tanzania i øst. Alle fire landene er ideelle for familiesafari.


3. Ikke gå for fjernt

Det kommer selvfølgelig alltid an på alderen på barna og hvor reiseerfaren dere er. Men generelt anbefaler vi safari med korte reiseruter og få forskjellige leire. På denne måten kan du planlegge safaridagen friere som du ønsker, og du trenger ikke tilbakelegge lange avstander først.


4. Inkluder barna dine i reiseplanleggingen

Ingenting er vakrere enn forventning. I tillegg er en langreise til en annen kultur og klima også en stor tilpasning for barn. Med relaterte bøker, bilder og videoer kan du allerede snuse litt inn i eventyret på familiekvelder sammen. Dette øker den generelle forventningen, men også forståelsen.


5. Kjør selv eller guidet tur?

Første gang på safari med barn? Da anbefaler vi absolutt den guidede varianten. Så du har tid til barna dine og slipper å lete veien, se etter dyr og plukke opp favorittkosen fra gulvet, alt på samme tid. Det skal være et felles eventyr. Så fokuser på familien din og opplevelsen. Og overlat resten til (oss :) og) en profesjonell guide for å slappe helt av.6. Mitt personlige tips: Hold forventningene lave!

Hva jeg lærte når jeg reiste med barn: Det blir aldri slik du hadde forestilt deg. Plutselig synes barna maurstien er mye mer interessant enn selve «attraksjonen». Og det er faktisk en god ting. Barn åpner ofte øynene våre for de små skjønnhetene i livet. Selv om vi kanskje trenger litt mer tålmodighet..

Det er også mulig at barna sovnet i safariøyeblikket... En safari er ganske spennende.


7. Men hvorfor skal du reise på safari med barn?

Fra min erfaring kan jeg si at en tur med familien alltid er noe spesielt. Det skaper felles øyeblikk og minner. Og det er fantastisk. Og hvis voksne ønsker å dra på safari, så er safari akkurat det de bør gjøre. :) Planlegg safarien enkelt og variert, og det kommer til å bli en gevinst for alle - for store og små.
Noe annet?

Det er forresten ingen reell alder som barn kan dra på safari fra. Man kan enkelt tilpasse safarien til alderen til det yngste barnet.


Å ja, en ting til: de fleste barn elsker å slippe ut dampen i bassenget etter en lang dag i bilen på den støvete savannen. Derfor er det tilrådelig å bestille overnatting med basseng. 😊


1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page