top of page
elephant Family eating

Reisekalender

Beste tid å reise til...

KENYA

Safari

De tørre årstidene i Kenya er fra januar til slutten av mars og igjen fra juni til slutten av september. De varmeste månedene er februar og mars. Den kaldeste perioden er mellom juli og august.

Du kan dra på safari hele året. Sjansene for å se dyr er imidlertid størst ettersom den tørre årstiden skrider frem. Så kommer dyrene til de resterende vannhullene.

Landet opplever to regntider per år: De lange regntidene fra april til juni og den kortere grønne sesongen fra oktober til desember. Da vil du oppleve korte og kraftige nedbørsmengder, ofte på ettermiddagen og kveldene.

Masai Mara er året rundt et mekka for å se på dyrelivet.

Her kan du finne spesifikk informasjon om migrasjonen av Great Wildebeest i Masai Mara.

Strand

Klimaet ved den kenyanske kysten har en tendens til å være likt klimaet i innlandet. Når det er sagt, er de beste månedene for å besøke strendene ved det klare indiske hav januar og februar og månedene mellom juli og oktober. Da er det tørketiden og du kan nyte klart vann og solfylte dager. Ikke glem å ta med en god solbeskyttelse!

Forresten: I Kenya kan du også finne Marine Big 5: Billfish, Dolphin, Sea Turtle, Whale and the Whale Shark.

Knølhvaler migrerer langs Kenyas kyst mellom august og oktober. Hvalhaier kan sees fra slutten av desember til midten av mars. Deretter migrerer de til Zanzibar.

Det er fem arter av havskilpadder i Kenya. De kan sees året rundt. Hekkesesongen er mellom mai og oktober. Du kan besøke en Turtle Watching Station i Watamu.

TANZANIA

Safari

Tanzania har et behagelig tropisk klima hele året. Den beste tiden for safari i Tanzania er de to tørre årstidene: midten av desember til slutten av mars og juni til slutten av oktober. I begynnelsen av den tørre årstiden er parkene ofte badet i frodig grønt. På slutten av den tørre sesongen er det størst sjanse for å se dyrene ved de gjenværende vannhullene.

Det er to regntider i det nordlige Tanzania. Den lange regntiden varer fra rundt slutten av mars til slutten av mai. I løpet av denne tiden er det ofte vedvarende og kraftige regnskyll. Den lille regntiden varer fra november til midten av desember. Da regner det vanligvis kort og kraftig om morgenen og sent på ettermiddagen. I sørvest/vest for Tanzania er det forøvrig bare én regntid, som går fra rundt desember til april.

Serengeti er en helårs lekeplass for østafrikansk dyreliv.

Under den store migrasjonen kan enorme flokker med gnuer sees.

Et av "naturens syv underverker"
Den store gnu-migrasjonen i Masai Mara - Serengeti-økosystemet

På jakt etter alltid grønt gress og ferskvann, migrerer gnuer, sebraer og gaseller gjennom det enorme Serengeti/Masai Mara-økosystemet i en årlig rytme. Etterfulgt selvfølgelig av noen store katter. Prosessen er den samme hvert år. Dyrene tilpasser seg imidlertid nøyaktig regnet.

 

Etter den lille regntiden, i desember flokkene ankommer de brede steppene til Serengeti i sør. I februar gnukalvene blir født. Fra april begynner dyrene sin vandring nordover. Rundt juni har dyrene nådd Grumeti-elven og vandrer deretter videre nordover til rundt juli/august. Rundt september de fleste av dyrene når Maasai Mara og krysser Mara-elven. Denne kryssingen kan være virkelig spektakulær, men dagene er svært vanskelig å forutsi. I oktober flokkene tar veien sørover igjen. Og så starter hele opptoget på nytt.

The great migration cycle

Zanzibar

Anbefalingene for din reise til Zanzibar er veldig like de på fastlandet. For solrike og avslappende opplevelser på den tropiske øya, anbefaler vi å holde seg til den tørre årstiden. Den korte tørre sesongen går fra januar til midten av mars. Den såkalte lange tørre sesongen er fra juni til oktober.

Det er to regntider i Zanzibar: fra midten av mars til rundt midten av juni og den lille regntiden i november og begynnelsen av desember.

Den kaldeste måneden på Zanzibar: august med 29 °C temperatur i gjennomsnitt og 25 °C vanntemperatur

Den varmeste måneden på Zanzibar: februar med gjennomsnittlig 32°C temperatur og 29°C vanntemperatur

Den våteste måneden på Zanzibar: april med 116 mm regn i gjennomsnitt (temperaturen er i gjennomsnitt 29°C)

Den mest vindfulle måneden på Zanzibar: Juli med 14 km/t i gjennomsnitt

Beste tiden for kite-surfing på Zanzibar: juni til september og desember til slutten av februar

Beste tiden for windsurfing på Zanzibar: hele året for nybegynnere, større bølger i januar, februar og juni til september

Beste tiden for dykking på Zanzibar: hele året. Mellom september og desember har du sjansen til å se havskilpadder, delfiner og hvalhaier.

Finn alle våre turer til
Kenya og Tanzania her

Leopard

Kenya

Elephant

Tanzania

Zanzibar Beach and Boats

Zanzibar og Kenya-strender

Elephant Eating close-up
Quiver Trees Namibia black and white

Beste tid å reise til...

NAMIBIA

Siden Namibia ligger under ekvator, er årstidene nøyaktig motsatt av de i Europa. Landet har generelt et subtropisk ørkenklima, som er preget av en enorm forskjell i dag- og natttemperaturer.

Winter er den tørre årstiden og varer mellom mai og september. Om vinteren er dagene fortsatt veldig varme og temperaturene kan nå 25°C. Men vær oppmerksom på at netter kan bli kalde og temperaturene kan til og med falle under frysepunktet.

Sommeren overlapper med regntiden og er mellom oktober og april. Regn og tordenvær er vanlig i månedene mellom januar og april. Dette er månedene da namiberne feirer, fordi Namibia generelt er et veldig tørt land.

Den varmeste måneden i Namibia: januar/februar - dagtemperaturene stiger opp til 35°C og kan ha topper på over 40°C i ørkenområdene.

Den kaldeste måneden i Namibia: juni/juli - dagtemperaturer går fortsatt opp til 22°C, netter er normalt rundt 7°C. Men temperaturene kan også falle under frysepunktet.

Den våteste måneden i Namibia: Februar, med en gjennomsnittlig nedbør på 65 mm.

Den mest populære tiden å reise til Namibia er fra midten av juni til slutten av oktober. Temperaturene er svært behagelige på dagtid, og du vil sannsynligvis bli ledsaget av klarblå himmel hele turen. Den er også perfekt for safari, for nå samles dyrene ved de resterende vannhullene mot slutten. Men vær forsiktig: overnattingsstedene bestilles i god tid.

Månedene april og mai er også en fin tid å reise på. Da er regntiden allerede over, men naturen lever fortsatt av vannet og det er grønnere landskap. På våre reiser har vi sett mange dyr i parkene, også på denne tiden av året. Og det fine er at ikke mange reisende velger denne tiden av året.

BOTSWANA

De grunnleggende egenskapene til klimaet i Botswana er de samme som i Namibia. Vinteren bringer klar, blå himmel og fortsatt varme dagtemperaturer. Nettene kan derimot være veldig kalde. Den kaldeste måneden i året i Botswana er juli, med en gjennomsnittlig lav temperatur på 5°C og høy på 22°C.

Sommeren er veldig varm og fuktig og det er hyppige, korte og kraftige regn som kan være svært lokale. Januar er den varmeste måneden, med en gjennomsnittlig maksimumstemperatur på 32°C og laveste temperatur på 20°C.

Visste du: Ikke bare valutaen i Botswana heter Pula.Pula er også Setswana-ordet for regn og brukes som vi sier "Skål". Dette er sannsynligvis fordi regn er en svært verdifull og sjelden ressurs i Botswana, og det settes stor pris på av alle.

De beste månedene å besøke Botswana er mellom april og oktober. Jo senere i denne perioden du reiser, jo bedre er det for spillvisning. Været er tørrere og landskapet og gresset er lavere.

ZIMBABWE

Victoria Falls

Den beste tiden å se Victoria Falls er i månedene rett etter regntiden, mellom februar og mai. Deretter svulmer fossen opp til fabelaktige, dramatiske fosser.


Lavsesongen er mellom juli/august og desember. Fossene er da mye mindre og ikke på langt nær så imponerende. Men nå er det på tide å besøke Devil's Pool, det ultimate uendelige bassenget. Eller for rafting på Zambezi-elven.

Finn ut mer om våre Namibia-reiser

namibia-road.jpg

Namibia

namibia-4993850_1280.jpg
wadi mujib road

Beste tid å reise til...

EGYPT

Egypt er hovedsakelig ørken, klimaet er stort sett veldig tørt med ekstremt varme temperaturer på dagtid om sommeren. Det eneste unntaket er den nordlige middelhavskysten rundt Alexandria, hvor det regner om vinteren. Her er den gjennomsnittlige årlig nedbør mellom 20 og 200 mm. Sør for Kairo faller gjennomsnittet til nesten 0 mm per år.

Sommermånedene er de varmeste månedene i Egypt. I Kairo, Luxor og Aswan klatrer termometeret gjerne over 40°C-merket mellom mai og august, gjennomsnittlig høy om sommeren er mellom 32 og 35°C. I Alexandria er temperaturene mer behagelige om sommeren, og varierer mellom 23 og 30 °C.

Etter europeiske standarder blir det aldri skikkelig kaldt i Egypt. Selv i vintermånedene blir det mellom 14 og 20°C langs Nilen om dagen. Om natten synker temperaturen til 5°C, men holder seg stort sett rundt 10°C. Dette gjelder også ferier ved Rødehavet.

De beste reisetidene for:
... Sightseeing og aktiviteter: vår, høst og, for de som foretrekker det kjøligere, også om vinteren
... Nile Cruises & Dahabiya Tours: også vår, høst og vinter
... Ferier ved Rødehavet: vår, sommer og høst. Temperaturene om sommeren er rundt 35°C, men kan også nå 38°C.

Finn våre reiser til Egypt her

sphinx-g76b62b32f_1920_edited.jpg

Egypt

MOROCCO

Egypt er hovedsakelig ørken, klimaet er stort sett veldig tørt med ekstremt varme temperaturer på dagtid om sommeren. Det eneste unntaket er den nordlige middelhavskysten rundt Alexandria, hvor det regner om vinteren. Her er den gjennomsnittlige årlig nedbør mellom 20 og 200 mm. Sør for Kairo faller gjennomsnittet til nesten 0 mm per år.

Sommermånedene er de varmeste månedene i Egypt. I Kairo, Luxor og Aswan klatrer termometeret gjerne over 40°C-merket mellom mai og august, gjennomsnittlig høy om sommeren er mellom 32 og 35°C. I Alexandria er temperaturene mer behagelige om sommeren, og varierer mellom 23 og 30 °C.

Etter europeiske standarder blir det aldri skikkelig kaldt i Egypt. Selv i vintermånedene blir det mellom 14 og 20°C langs Nilen om dagen. Om natten synker temperaturen til 5°C, men holder seg stort sett rundt 10°C. Dette gjelder også ferier ved Rødehavet.

De beste reisetidene for:
... Sightseeing og aktiviteter: vår, høst og, for de som foretrekker det kjøligere, også om vinteren
... Nile Cruises & Dahabiya Tours: også vår, høst og vinter
... Ferier ved Rødehavet: vår, sommer og høst. Temperaturene om sommeren er rundt 35°C, men kan også nå 38°C.

Finn våre reiser til Egypt her

pexels-taryn-elliott-3889827.jpg

Morocco

JORDAN

Været i Jordan er delt inn i nøyaktig de samme årstidene som vi kjenner dem i Europa. Det blir bare mye varmere og tørrere om sommeren. Om vinteren er det faktisk ganske mye snø i Amman og de høyere slettene.

Etter vår mening er vår- og høstmånedene den beste tiden å reise gjennom kongeriket Jordan. Liker du varmen kan du selvsagt også reise om sommeren. Da er det bare å stå opp tidlig og utnytte de kjølige morgentimene og beskytte kroppen mot den intense solen.

Hvis du liker å være ute i naturen, anbefaler vi de "grønne" vårmånedene for turen. Spesielt i Ajloun og Dana utgjør det en stor forskjell når du reiser. Etter noen kraftige regnbyger vil du kunne se naturreservatene blomstre og frodige grønne om våren. Om sommeren og høsten er området ganske brunaktig og noe øde. Likevel, selv da er fotturene enkle å gjennomføre og vakre.

Den varmeste måneden i Jordan: Juli med et gjennomsnitt på 31°C. Vanntemperaturen i Akaba når 29°C da.

Den kaldeste måneden i Jordan: Januar med et gjennomsnitt på 5-10°C. Vanntemperaturen ved Rødehavet synker til 20°C i januar/februar.

den våteste måneden i Jordan: Desember med et gjennomsnitt på 60 mm regn.

Finn våre Jordan-turer her

petra treasury Jordan

Jordan

dead sea salty
Lithuania-vilnius-trakai.jpg

Best time to travel to...

BALTIKUM

Årstidene i de 3 landene er svært forskjellige. Vintrene er lange og kalde, somrene korte og ganske varme.

Vintrene i de baltiske statene er kalde, med temperaturer i januar og februar for det meste under null. Gjennomsnittstemperaturen i den nordligste hovedstaden Tallinn er rundt -3,5°C, tett fulgt av Riga med -3°C, Vilnius er faktisk den kaldeste hovedstaden med -4°C.

Temperaturene stabiliserer seg vanligvis først i midten av mai. Sommermånedene fra juni til august tiltrekker seg med hyggelige, solfylte dager og temperaturer mellom 22 og 24°C. Det er også dager der termometeret stiger til 34°C på grunn av sørlig vind. Imidlertid er sommeren ofte regnfull. Temperaturene forblir behagelige i september. Oktober begynner allerede å bli kaldere og i november er det virkelig vinterlig igjen.

Den beste reisetiden sammenfaller stort sett med de varmeste månedene. Sommeren er flott for alt landene har å tilby. Vår- og høstmånedene er også ideelle for helgeturer og folk som ikke har noe imot kjøligere temperaturer. Det er forresten noe med å besøke hovedstedene i snøen.

Oppdag alle våre turer til Baltikum

Latvia-Riga (3).jpg

Baltikum

Ring oss

Skriv oss

Følg oss

Åpningstider

Mandag - Torsdag:   9:00 - 15:30

Fredag:                    9:00 - 15:00

 

Og etter avtale

også utenom åpningstidene

  • Pinterest
  • Instagram
  • Facebook
bottom of page