top of page
  • Saskia Wendt

Maji Moto | Maasai | Hike to Masai Mara

Oppdatert: 30. mar. 2023

(Et gjesteinnlegg fra Saskia, som selv opplevde turen)

Høyt på en høyde ligger Maji Moto Eco Camp. Du kan ikke engang se det når du

ankommer, men plutselig står lystkledde massaier foran deg og ønsker deg velkommen til leiren. Utsikten fra bakken er rett og slett grandios og det er ikke uten grunn at det er puter på steinene som er klare for å gjøre deg komfortabel foran dette unike bakteppet. Selv fra toalettet har du utsikt :) over den brede sletten som strekker seg ut foran deg.

Teltene sover to personer og er dekket med stråtak, noe som gir ekstra beskyttelse mot regn og storm.

Før middag utforsker vi litt rundt leiren og så kan vi ta en dukkert i de nærliggende varme kildene. Under middagen tennes lamper, noe som gir en fantastisk avslappende atmosfære og lar deg lytte enda bedre til lydene rundt deg.Etter en solid frokost neste morgen starter vi vår 3-dagers fottur fra Maji Moto Camp til Masai Mara nasjonalpark. Vår guide Sankale forklarer oss mye om plantene vi ser på veien.

Vi møter mange lokale mennesker med sine flokker av kyr og geiter, og Sankale deler gjerne mange historier om deres daglige liv. Det er veldig spennende å høre på historiene og vi plage ham med spørsmål. Første turdag flyr forbi og vi ankommer vår første leir tidlig på ettermiddagen. Teltet vårt er allerede bygget og lunsjen er klar til å spises. Vi trives under de enorme akasietrærne. Bortsett fra lydene av naturen rundt, er det helt stille. Ingen biler, ingen fly, ingen andre mennesker - så vakkert!

Vi så ikke så mange dyr den første dagen, men vi håper å kunne få øye på noen flere når vi nærmer oss nasjonalparken. Den andre dagen ser vi en flokk med sebraer og antiloper. Det er en god følelse å oppleve denne naturen og dyrene fra et annet perspektiv og uten biler rundt. Masaiene sier at du bare kan absorbere jordens energi ved å gå. Dette er ikke mulig i et kjøretøy. Vi begynner å forstå hva de mener med det. Siden landskapet er flatt, er vandringen ikke anstrengende og du kan virkelig nyte tid.

Av sikkerhetsgrunner følger en andre guide oss den siste dagen. Masaiene har ikke våpen med seg. De vokste opp i dette miljøet og vet hvordan de skal lese dyrenes språk. De har stor respekt for dyrene. Men de er ikke redde for dem. De vet hva de må og ikke må gjøre og hvordan de skal oppføre seg i farlige eller uforutsette situasjoner.

Når vi overraskende passerer guidens hjemby, benytter han anledningen til å introdusere oss til familien sin. Han hjelper til med å oversette og vi prøver å kommunisere med hender og føtter. Selv om vi har språkbarrierer, er det en så varm velkomst. Moren hans inviterer oss rett ut på te. Minutter senere finner vi oss selv i å drikke te midt i flere bomas (hytter). Landsbyens innbyggere er nysgjerrige og spesielt barna rykker nærmere og nærmere for å inspisere de nye besøkende. Det er en fantastisk måte å avslutte den tredje dagen og dermed vår fottur.

Etter en stund ringer guiden vår sjåføren for å si hvor vi er. Litt senere blir vi hentet av kjøretøyet og kjørt til overnattingsstedet vårt i Masai Mara nasjonalpark. Det ene høydepunktet jager det neste. Det var ikke mitt første besøk i dette fantastiske landet og forhåpentligvis ikke mitt siste.


Å oppleve denne unike naturen fra et annet perspektiv var definitivt et høydepunkt jeg aldri vil glemme.


Du finner vandringen i tur "Kultur, vandring, dyreliv"For mye eventyr eller for "basic"? ikke noe problem, opplevelsen er også tilgjengelig uten overnatting i bushen. :)6 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page